Om Ung-til-Ung projektet

Ungdomsforening for unge piger

 

En ung skoleelev låser sig ind på sit værelse og vil ikke snakke med nogen. Mor er fortvivlet og ved ikke, hvad hun skal gøre, da han er deprimeret og græder, fordi hans far er aldeles rasende over drengens karakterer.

Således bliver mange unge presset fra alle sider: Af forældre, lærere, kammerater og dem selv, og mange havner i depression, misbrug og selvmord.

I Ung-til-Ung projektet mødes tidl. SMS skoleelever i en ungdomsforening, får undervisning i demokrati, brændende samfundsspørgsmål og FN’s verdensmål. De lærer at forstå de sociale dynamikker og at støtte hinanden, så de kan håndtere eget stress og passe på hinanden.

Ung-til-Ung-projektet_Billede

Undervisning om ligeværdighed i lokalsamfundet

 

De unge undervises i at klare brændende samfundsspørgsmål som vold i familien, misbrug og undertrykkelse og undervises i hvordan de forebygger sexisme, voldtægt og børneægteskaber.

De unge Ung-til-Ung medlemmer tager rundt i landsbyerne og underviser (især) kvinderne. Men de går også til kommunernes sociale myndigheder og taler med dem om, hvordan de bør møde borgerne med ligeværdighed og respekt. Det er en helt ny og overrumplende situation, at de unge nu selv tager ansvar for at fremme respekt og ligeværdighed i lokalsamfundet – og det aftvinger respekt for deres frivillige engagement.

Girls’ Safe Spaces

 

En ung mor med en lille datter begår selvmord – bukker under for presset fra svigermor, naboerne og manden. Hun er hele livet blevet opdraget til at holde sig tilbage – tie stille – finde sig i det – indordne sig. Men for mange unge mødre bliver det for meget at skulle finde sig i alt det, de hver eneste dag får smidt i hovedet – tager den sidste udvej og gør en ende på det hele.

Ung-til-Ung projektet laver derfor rene pigegrupper – ”Girls’ Safe Spaces”. Her kan pigerne udveksle erfaringer med sexisme, vold og latterliggørelse uden at drengene sidder ved siden af og griner. De lærer I fællesskab at udvikle strategier for at imødegå undertrykkelsen og opbygger en hidtil uset selvrespekt og modstandskraft.

Ung-til-Ung ledes af Mukta Ray, der selv blev gift som barn og mor som 17-årig. Projektet er siden juli 2022 blevet finansieret af CISU i Danmark.

Mekhta_500x500px-400x400

Vil du hjælpe?

Bliv medlem! Det koster kun kr. 200,- året

 

Støtteforeningens arbejde består i at skaffe penge til vores projekter i Bangladesh og til at informere om, hvordan vi er med til at at løfte den næste generation af bengalere ud af fattigdom!

Bliv medlem og støt! Mobilepay til:

659 703

Husk at du hvert år, kan donere beløb op til kr. 500,- og trækker dem fra på din selvangivelse. Læs om, hvordan du gør lige her

Vil du donere et beløb til børn i Bangladesh?

Alle beløb hjælper børnene!
Find et beløb, som passer dig.

Find et beløb, som passer dig:

Når du har doneret et beløb, vil du modtage en mail med en kvittering og et diplom, som du kan hænge op eller bruge som gave til en du holder af

Er du interesseret i at høre om, hvordan dine penge bliver anvendt, kan du vælge at krydse af i feltet “nyhedsbrev” på næste side. Derefter vil du hver måned modtage et nyhedsmail om børnene, samt alt det andet arbejde vi udfører i Bangladesh.