Bagla_Mand på handicykel
Om handicappede

Der er ingen hjælp, hvis du er handicappet i Bangladesh

I Bangladeshiske landdistrikter lever handicappede en uhyre kummerlig tilværelse. Hvis de ikke kan arbejde, er de en byrde for familien – og invalidestøtte fra kommunen beløber sig til bare 750 taka (50 kr) om måneden. Myndighederne formoder, at omkring 2% af befolkningen har alvorlige handicaps. Det betyder, at der i Dinajpur distrikt i det nordvestlige Bangladesh skulle være næsten 10.000 handicappede. SMS’s månedlige klinik for handicappede er næsten det eneste tilbud til dem – og det har kun kontakt til 550 handicappede og deres familier.

 

Tony fik hjælp til at skabe sig et godt liv

Tony har igennem vores handicapprojekt DREAM fået hjælp til at få lavet denne cykel, så han med håndkraft kan komme omkring i landsbyen, samt transportere sig selv og nogle få varer ud til den kiosk, han har sat op ved landevejen.

Hans drøm er at tjene nok til, at han kan købe en trehjulet el-cykel, så han kan bruge hænderne til at bære endnu flere varer til kiosken, samt flytte sin kiosk helt ud til hovedvejen, hvor der er mange flere kunder.

Hjælp handicappede
til et bedre liv

 

Er du født handicappet i Bangladesh, er det enten din egen eller din families skyld. Du kan enten blive set på som en straf for din familie eller som besat af djævelen. Specielt i de fattigste områder er der stort set ingen hjælp eller støtte at få, og viden om handicap er yderst begrænset. Dette hjælper DREAM med at ændre. DREAM tilbyder rådgivning til familier i at forstå og acceptere handicaps og konkret undervisning i, hvordan de kan hjælpe deres handicappede barn. De voksne lærer, hvordan de kan lindre smerter og lave genoptræning igennem massage. Og de får rådgivning om, hvordan de kan gøre hverdagen lettere via få hjælpemidler.

Handikappet i Bangladesh

Vil du hjælpe?

Bliv medlem! Det koster kun kr. 200,- året

 

Støtteforeningens arbejde består i at skaffe penge til vores projekter i Bangladesh og til at informere om, hvordan vi er med til at at løfte den næste generation af bengalere ud af fattigdom!

Bliv medlem og støt! Mobilepay til:

659 703

Husk at du hvert år, kan donere beløb op til kr. 500,- og trækker dem fra på din selvangivelse. Læs om, hvordan du gør lige her